Interaktív tartalom fejlesztések

all-seing-eye-580x358

WEBOLDAL

Weboldal kialakítása a legújabb technológiai és dizájn felhasználásával.

SZEMANTIKUS WEB kialakítása

A szemantikus web lényege, hogy az interneten található információkat a keresőrendszerek ne csupán sekélyesen, hanem mélyen, valódi tartalomként kezeljék. A szemantikus web egy globálisan skálázható internetet jelent, melyben a különböző forrásokból származó információk számítógépes műveletek segítségével nyerik el jelentésüket. A hasznossága egy-egy tartalomnak, információnak az alapján állapítható meg, milyen metainformációk kapcsolódnak hozzá. Ezek kiértékelése különböző informatikai módszerek alapján történik. A W3C szemantikus web alatt az alábbi fogalmat érti: „a szemantikus web módszerek és technológiák összessége, melyek segítségével elérhetővé tehetjük a gépek számára az interneten található információk jelentését, szemantikáját.”
A szemantikus web elképzelése két alapötletre építkezik. Az egyik: kapcsoljunk metainformációkat internetes erőforrásokhoz. Metaadatnak nevezünk egy olyan adatot, amely adat egy adatról. Például egy képről, hogy csimpánzok vannak rajta. Itt az „igazi” adat a képet leíró konkrét bitfolyam. Adat és metaadat sokszor nem választható szét élesen: ami egy szituációban adat, egy másikban lehet metaadat és fordítva. A másik lényeges alapgondolat, hogy következtetni kell tudni ezen metainformációk segítségével. A fenti esetre vonatkoztatva ez azt jelenti, hogy valamilyen úton ki kell tudni deríteni, hogy a képen állatok szerepelnek, holott a metainformáció csak annyi volt, hogy csimpánzok láthatóak rajta. Azt senki sem mondta, hogy állat is van rajta!

Leíró logikák
A leíró logika (description logic, DL) segítségével le tudjuk írni egy szakterület vagy egy közismereti terület fogalmi rendszerét. A formalizmus alapvető építőkövei a fogalmak, amelyek egyedek halmazait reprezentálják és a szerepek, amelyek egyedek közötti kapcsolatokat írnak le és így egyedpárok halmazaként is felfoghatóak. Hogy terminológiai tudásunkat leírjuk egy adott területre vonatkoztatva, fel kell vennünk néhány atomi fogalmat és szerepet. Ezekből különféle fogalom- illetve szerepépítő műveletek segítségével összetett fogalmakat illetve szerepeket készíthetünk. Az így képzett kifejezések egyenlőségét vagy tartalmazási viszonyát terminológiai axiómák formájában fogalmazhatjuk meg. Egy adott területre vonatkozó általános tudásunkat terminológiai axiómák egy halmazával írjuk le, ezt a halmazt terminológiai doboznak, vagy T-doboznak hívjuk. A T-doboz egy konkrét megvalósulásáról szóló tudásunkat adatállítások formájában fogalmazhatjuk meg. Fogalmi- és szerepállítások egy halmazát adatdoboznak vagy A-doboznak nevezzük. Terminológiai és adatállításaink jelentését (szemantikáját) a klasszikus matematikai logikából ismert módszerekkel határozzuk meg. Az AL nyelv az atomi negálást, metszetet, értékkorlátozást és az egyszerű létezési korlátozást engedi meg, csak atomi szerepeket használhatunk benne és a szerepaxiómák sem megengedettek. Az U betűvel jelölt nyelvkiterjesztés vezeti be az unió műveletet, az E a teljes létezési korlátozást, míg a C a teljes negálást adja hozzá a nyelvhez. Az SHIQ nyelvcsalád bevezetéséhez szükségünk van az ALC nyelvhez, melyet fentebbi bővítések útján érhetünk el. Ennek egy bővítése az SHIQ nyelv, melyben tranzitivitási axiómákat is megadhatunk, azaz egyes szerepekről kijelenthetjük, hogy tranzitívak. A H nyelvkiterjesztés a szerephierarchiákat vezeti be, azaz megengedi a szereptartalmazási és –egyenlőségi axiómák használatát. Az I betű jelöli az inverz szerepek használatát lehetővé tevő bővítést, míg Q a minősített számosságkorlátozások bevezetését jelenti.

TELEFON ALKALMAZÁS

Telefonos alkalmazás fejlesztése minden elérhető platformra. Az alkalmazás a web adatbázisát használja fel. Hírek, cikkek, kép és videó galériák, stb. megjelenítése okostelefonra.

TARTALOM SZERKESZTÉS ÉS FELTÖLTÉS

fotók

180 fokos panoráma fotók

360 fokos gömb fotók (virtuális sisak)

360 fokos (gömb panoráma) fotók elkészítésének eszköze

GigaPan EPIC PRO robot panorámafej DSLR gépekhez

 • Az automata panorámaállványt gyakorlatilag bármely, jelenleg forgalomban lévő tükörreflexes fényképezőgéppel használhatjuk, bármilyen objektívvel, de ezek tömege nem haladhatja meg a 4,5 kilót. A géppel összeköthető, előre programozható, vagy távvezérelhető állványfej a meghatározott pozíciókban automatikusan kioldja a zárat. Bármely pozícióban max. 20 felvételt képes készíteni, hogy a mozgó objektumok később kiszűrhetők legyenek az összeillesztett panorámaképből. Beállításakor meghatározhatjuk a mozgási sebességét, az expozíciók közti időt, a képek oldalarányát, és átfedését.
 • A robotfej 360 fokban képes elfordulni és -65/+90 fokos dőlésre is képes, az alján lévő szabvány menettel háromlábú állványokon is használható. 

videók

(okostelefonra optimalizált felbontás)

360 fokos videók (virtuális sisak)

Helyszínen demózható virtuális sisakban 360 fokos technológiával készített légi videókkal 🙂

szöveges anyagok

Szövegek keresése, összekészítése, írása.

hang anyagok

Zenei anyagok elkészítése, vágása, szerkesztése.

riportok

Szükség szerint riportok készítése a helyszínen, majd a kész anyagok vágása, utómunkálatok.

drónos légi felvétel

Sokféle drón létezik, de a legelterjedtebb mind közül a DJI Phantom quadrokopter ami kifejezetten kisméretű kamerák szállítására lett kifejlesztve. A Phantom hatótávja le van szabályozva, felfelé nagyjából 100 méterre vízszintesen pedig 300 méter. Maximális sebessége 30 kilométer óránként.
 
Főbb jellemzők
 • Vonzó és rendkívül integrált kivitel
 • Két repülési vezérlés üzemmód, pozíciótartással
 • GPS és iránytű modul
Jellemzők
 • 2,4 GHz-es távirányító
 • Két repülési vezérlés üzemmód, pozíciótartással
 • GPS és iránytű modul
 • Coming Home funkció
 • Alacsony feszültség elleni védelem
 • Kameratartó GoProhoz
 • Meghajtó akkuval és töltőberendezéssel
 • LED világítás
 • Lebegési pontosság (GPS üzemmód): függőlegesen: ± 0,8, vízszintesen: ± 2,5 m
 • Elfordulási szög sebesség: 200 ° / mp
 • Maximális billentési sebesség: 45 °
 • Maximális felemelkedési / ereszkedési sebesség: ± 6m / mp
 • Maximális repülési sebesség: 10 m / mp
 • Tengelytávolság: 350 mm
 • Repülési idő: 10 – 15 perc.

légi felvétel repülőről

A gépre 3 db GO PRO kamera van rögíztve amivel repülés közben minden beállított oldalról és szögből tud felvételeket készíteni.

NAGY FELÜLETŰ KÜLTÉRI VETÍTÉS

ONLINE JÁTÉKOK WEBEN ÉS TELEFONON

Online játékok készítése weboldalra és telefonra.

HELYSZÍNRE TELEPÍTETT INFORMÁCIÓS PULT FEJLESZTÉS

Info pult (Kiosk) kialakítása – hardver és szoftver is